When you open up space in the body, you open up space in the mind. Christopher HarrisonRazvoj in začetki

Rojstvo zvrsti

Odlične ideje zlahka dobijo zagon. Z razvpitostjo nastopov so krila AntiGravity® zrastla in vsi so se želeli pridružiti zabavi. Nekateri nastopajoči v timu AntiGravity® in pa tudi ljudje, ki so prišli na avdicijo za njegovo skupino, so pričeli uporabljati tehnike, ki jih je razvil C. Harrison, in tako je bil pod pritiskom, naj razširi tehnike tudi izven svojega studia. Preden se je odločil, da bo delil te tehnike z javnostjo je sistematiziral vse gibe in še enkrat prilagodil napravo, da je postala popolnoma varna in dostopna širši javnosti. Naredil je seznam sestavljenih gibov in ugotovil, da je joga najboljši način, da jih predstavi javnosti. Njegovo enajstletno ukvarjanje z jogo mu je pomagalo sestaviti obliko vadbenih ur in vključiti zdravilno filozofijo. Ko je 2007 njegov program AntiGravity® Yoga odobrila AFAA, vodilni organ za telesno vadbo v ZDA, ga je predstavil javnosti. Tako sta nastali Suspension Fitness in Aerial Yoga. Kot leteči oblikovalec na Broadwayu, ki je razvil varnostne standarde za letečo umetnost na odru, in kot oseba, ki je predstavila prvo odobreno tehniko leteče joge svetu, je njegova kartoteka varnosti brezmadežna. AntiGravity® je visoko cenjena po vsem svetu tako na področju nastopanja kot vadbe. C. Harrison je ponosen na to ter tudi na vsakogar, ki ga je njegovo delo tako navdušilo, da je pričel s to vznemirljivo novo zvrstjo tudi sam. Kot ustanovitelj Aerial Yoge in Suspension Fitnessa Christopher Harrison ponosen razglaša, da je ljubezen v zraku in da je meja samo nebo. 

Harrisonovo skupino spoštujejo po vsem svetu. AntiGravity® je ponosen na to in upa, da vsak, ki ga je Harrisonovo delo za to novo vznemirljivo zvrst navdušilo, ohranja podobne visoke standarde.  

Začetki AntiGravity® 

ZAČETKI

AntiGravity® se je začel leta 1991 v New Yorku kot konfederacija gimnastičnih športnikov, ki so si želeli nadaljevati svojo ljubezen do salt tudi po koncu tekmovalne kariere. Združil jih je svetovni gimnast in Broadwayski plesalec Christopher Harrison. Njegov stil je združil atletsko moč s plesno ustvarjalnostjo. Skupaj z ekipo AntiGravity® so postali ameriški pionirji sodobne akrobatike in leteče umetnosti.   

AntiGravity® ima dolgo zgodovino, ki sega v vsa področja zabavne industrije, od predsedniške inavguracije in olimpijskih slavnosti do mednarodnih oglaševalskih kampanj in rock turnej; od najboljših televizijskih podelitev nagrad, do newyorškega nočnega življenja in elitnih umetniških hiš z vsega sveta, saj so s svojo ustvarjalnostjo vplivali na razvoj pop kulture.   

C. Harrison je odkril številne zanimivosti o telesu in umu na tej poti, ki jih je nato združil v metodologijo in filozofijo, ki jo sedaj izvajajo po vsem svetu. Njegove kreacije zdravja in dobrega počutja so poznane kot tehnike AntiGravity® Fitness. Sedaj velja za vodilnega na svetu na področju gibanja, njegove inovativne kreacije in kinetični izumi so navdihnili zdravje in srečo s pomočjo inovativnih tehnik nastopanja in vadbe po celem svetu. 

 VARNOST

Koncept AntiGravity® je Harrison razvijal osem let, preden ga je predstavil javnosti. Kot koreograf letenja na Broadwayu s svojim lastnim podjetjem z opremo (vrvi in žice) “Aerials by AntiGravity®”, je ustvaril standarde treniranja za izvajalce letenja na odru pri združenju igralcev Actors Equity Association ter pomagal O.S.H.A. pri razvoju varnostne politike za nastope letenja v živo. Neprestano jih naročajo zvezdniki kot so Mariah Carey, Richard Branson in Nathan Lane. V podjetju od vsega začetka niso zabeležili nikakršne varnostne težave. Odkar so leta 2007 lansirali vadbeni program AntiGravity®, ga neprestano izpopolnjujejo in razvijajo vsak gib in sekvenco, da bi zagotovili varnost pri poučevanju in izvedbi. Tehnike AntiGravity® so odobrili AFAA, ACE, CYQ & Yoga Alliance.

»Vaša varnost je moja prva skrb.« Christopher Harrison