When you open up space in the body, you open up space in the mind. Christopher HarrisonFilozofija

»You are only as young as your spine and your mind is open!« Christopher Harrison

“AntiGravity® Fundamentals, kot tudi vse ostale AntiGravity® Fitness tehnike, temelji na filozofiji, ki jo Christopher Harrison uporablja, da vodi ljudi skozi AntiGravity® doživetje."

1. VARNOST JE NAJPOMEMBNEJŠA

Varnost je najpomembnejša! Koncept AntiGravity® je Harrison razvijal osem let, preden ga je predstavil javnosti. Kot koreograf letenja na Broadwayu s svojim lastnim podjetjem z opremo (vrvi in žice), je ustvaril standarde treniranja za izvajalce letenja na odru pri združenju igralcev Actors Equity Association ter pomagal O.S.H.A. pri razvoju varnostne politike za nastope letenja v živo. Odkar so leta 2007 lansirali vadbeni program AntiGravity®, ga neprestano izpopolnjujejo in razvijajo vsak gib in sekvenco, da bi zagotovili varnost pri poučevanju in izvedbi. Tehnike AntiGravity® so odobrili AFAA, ACE, CYQ & Yoga Alliance. Vaša varnost je naša glavna skrb.  

2. ZABAVA - UŽIVAJMO

Zabava je bolj pomembna od perfektnosti. AntiGravity® ima dva pomena: igranje z zakoni fizike (je nasprotje težnosti) in nasprotje resnosti (ne bodi »težek«; ne »teži«), če povemo drugače; gibaj se, ostani vesel in zabavaj se! Ko boste vadili AntiGravity® tehnike, ne boste le postali bolj gibljivi in bolj samozavestni glede telesnosti, ampak tudi lažji! Ko se smejite, prebudite neresnost in delate tudi s smejalnimi mišicami. Pri AntiGravity® je eden izmed naših ciljev ohraniti te mišice v formi.

3. TEŽNJA PO ODLIČNOSTI

Vaša vadba je osebna vaja zavedanja in težnja po odličnosti. V vaši želji po zdravju, dajte od sebe največ kar lahko, nič manj in nič več. Ne ženite se za popolnostjo – težite k odličnosti.

4. ODPRITE SE, BODITE SVOBODNI

Ko odprete prostor v telesu, hkrati odprete prostor v umu. Ko odprete prostor v umu, opustite, spustite obsojanje in obžalovanje in lahko končno zaživite življenje v vsej svoji polnosti in uživate. Odprite se. Osvobodite se. Živite breztežno, lahkotno! Naj AntiGravity® postane vaše življenje.

5. SANJE O LETENJU

Čeprav ljudje nismo bili rojeni s krili, smo vedno sanjali, da bi leteli. Grški bogovi in superjunaki letijo. AntiGravity® izvira iz teh sanj. Harrisonova želja je, da zapustite uro vadbe z občutkom, da ste »zapustili čemerne vezi, ki vas priklepajo na Zemljo«, pognali krila in uresničili željo po letenju.

6. BOGASTVO JE DOSEGLJIVO

Zdravje je naše največje bogastvo. Želja C. Harrisona je, da postane vadbena tehnika AntiGravity® dostopna vsakomur, ki si iskreno želi živeti zdravo; tehnika se zlahka prilagodi vsem stopnjam vadbe. Tehnike vadbe niso le za tiste, ki so nadarjeni za šport. C. Harrison meni, da je vsak sam odgovoren sebi in družbi, da se potrudi po svojih najboljših močeh v skrbi za svoje zdravje in um.

7. GLASBA KOT INSPIRACIJA

Navdih je ključnega pomena za vztrajanje pri vadbi. AntiGravity® je ustvarjalna tehnika, ki temelji na umetniški obliki gibanja, katere namen je navdihniti vadbo. Sam proces mora biti zadovoljujoč, ne sme temeljiti le na fizičnih rezultatih, temveč tudi na zadovoljstvu z ustvarjalnim dosežkom. Že na začetku človeštva so bili naša prva oblika zabave bobni in ogenj in še dandanes so glasbeni ritmi in luči bistvenega pomena. Inštruktor AntiGravity® je hkrati tudi DJ. Izberite ustrezen ritem za vsak odsek vaše vadbene ure. Izberite seznam pesmi, ki ustreza vašemu načrtu ure, ki posledično motivira tako vas kot tudi vaše vadeče. Natančno premislite o besedilu pesmi, ki naj motivira, ne pa moti koncentracijo. Vaše ure tematsko obarvajte z glasbeniki ali stili  ter tako angažirajte vadeče.  

8. VRELEC MLADOSTI

Neprestano iščemo napitke, ki bi nam povrnili mladost. Naučili smo se skriti gube. Vendar pa je potrebno vedeti, da so naša drža, gibčnost in lahkotnost gibanja tisti, ki najbolj izdajajo našo starost. Tehnike AntiGravity® imajo same po sebi pomlajevalni učinek. Stari smo toliko, kolikor je gibljiva naša hrbtenica in odprt naš um. Odprite se, osvobodite se in odkrijte pravi vrelec mladosti s pomočjo AntiGravity!

9. URI GA, DA GA NE IZGUBIŠ

Telo potrebuje vadbo, da lahko funkcionira. Če se želimo zoperstaviti težnostnim posledicam staranja, so potrebni naslednji koraki: sklepe je potrebno premikati, da se vzdržuje gibljivost; mišice je potrebno utrditi, da vzdržujemo ustrezno poravnanost telesa; proprioceptorji morajo biti izostreni, da se vzdržuje gibčnost in medvretenčne ploščice morajo biti navlažene, da se zmanjša razkroj. Uri ga, da ga ne izgubiš.

10. TEŽNJA PO ZAVEDANJU, PRISOTNOSTI

V jogo se je Harrison zaljubil, ker je to vaja iskanja okrepljenega zavedanja telesa, uma in duha. To je vadba s filozofijo. AntiGravity® Yoga je tehnika, ki jo je ustvaril s kombinacijo gibov in filozofije. Osnovna filozofija je prisotnost. Ko najdete »prisotnost«, ko začnete živeti v tem trenutku, ste našli pravi cilj joge. V sedanjem trenutku ste varni in usklajeni z vesoljem. Ko se zibate v Harrisonovi AntiGravity® viseči vreči, se boste lažje našli. Tu boste izkusili to, kar veliki jogiji imenujejo ananda oz. to, čemur mi rečemo veselje.  

11. PRITI NA VADBO JE PRVI KORAK

Prvi korak pri vadbi je vaša odločitev, da boste začeli z vadbo. Tako morate izstopiti iz vašega poznanega, varnega sveta in predreti milni mehurček, ki vas obdaja. Ko pridete na vadbo AntiGravity®, pustite življenje za seboj in poskrbite ZASE. Vse skrbi tistega dne izginejo in vrnete se k vašemu pravemu bistvu. Zmagovalci ste že zato, ker ste prišli na vadbo.