When you open up space in the body, you open up space in the mind. Christopher HarrisonAntiGravity® viseča vreča

PROCES NASTANKA HARRISONOVE ANTIGRAVITY® VREČE: 

Na potovanju v tropske kraje zaradi nastopa tima AntiGravity® je Harrisona navdušil paviljon osmih visečih vreč. S kolegi iz tima so se začeli poigravati z njimi in raziskovati gibe.

Dva meseca kasneje so vadili v Metropolitanski Operni Hiši kot akrobati za produkcijo opere Turandot v režiji Franca Zeferillija. Za sosednjo gledališko produkcijo v Lincoln centru so uporabljali kos tkanine kot vrv za plezanje – neko vrsto mehke španske mreže - in to je pritegnilo Harrisonovo zanimanje. Navdušen je kupil kos tkanine in jo obesil v telovadnici, da bi jo preizkusil. Harrison in njegov AntiGravity® tim takrat še niso bili leteči umetniki in niso vedeli ničesar o plezanju. Tkanina, ki so jo kupili, je bila povsem napačna! Po uri ali dveh, ko so s težavo skušali ugotoviti, kako plezati po njej, se je C. Harrison spomnil igranja v tropih v paviljonu in pripel drugi konec tkanine na vrh in tako oblikoval visečo vrečo. Skočil je vanjo in fizik v njem je začel eksperimentirati. Zavit v vrečo se je C. Harrison takoj počutil domače in v nekaj trenutkih se je pojavilo novo gibanje; rodila se je AntiGravity® joga vreča in skalili so se prvi začetki nove leteče oblike vadbe. To je bilo leta 1999. Sprva je ustvaril gibe, ki so potekali visoko v zraku. Njegova skupina jo je takoj uspešno vključila v svoje predstave. Tako sta se vreča in gibanje razširili na razna področja. C. Harrison je odkril, da naprava omogoča ljudem svobodno gibanje v vse smeri odprtega prostora in da so tudi obrnjeni na glavo ter da ima vse to neštete prednosti. S pomočjo vreče si je tim AntiGravity® pozdravil hrbet, ko jih je uščipnilo! C. Harrison si je namestil eno vrečo doma in začel prilagajati gibe, ki so vključevali tako tla kot vrečo. Gibi iz joge, pilatesa in kalestenike so obogatili gibe leteče umetnosti. Ko jo je znižal na višino bradlje in baletnega droga, je lahko vključil veliko več elementov. Prednosti je bilo toliko, da se je odločil, da bo vpeljal dvotočkovno nižjo verzijo v ogrevanje skupine v svojem novem studiu, The AntiGravity® Skyloft v središču Manhattna. 

LETEČE KREACIJE:

Navdušen nad novo umetnostjo v zraku, je C. Harrison kupil škripce in pričel oblikovati novo izvirno napravo za svoj studio. AntiGravity® se je razširila in postala prva ameriška leteča nastopajoča skupina, saj so dobesedno dobili krila. Takrat je C. Harrison izumil tudi plešoči bungee sistem, leteči lestenec, letečo kocko in ostale naprave, s katerimi lahko letimo – in skupaj s svojim timom ustvaril tudi novo besedišče za gibe. Skupaj s svojim timom še vedno raziskuje in odkriva nove naprave (na tleh in v zraku) za nastopajoče kot tudi za vadbo v AntiGravity® laboratoriju v New Yorku in v AntiGravity® National Training Center v Orlandu na Floridi.