When you open up space in the body, you open up space in the mind. Christopher HarrisonANTIGRAVITY® PILATES

“AntiGravity® Pilates je nova izvrstna razširitev klasične Pilates tehnike z uporabo Harrisonove AntiGravity® vreče kot edine naprave, ki nadomesti vse ostale tradicionalne naprave.”

AntiGravity® Pilates omogoča izvajanje klasičnih in sodobnih Pilates vaj, ki so do sedaj potekale na blazini, reformerju, stolu, ... na le eni napravi - Harrisonovi AntiGravity® vreči! Ta program omogoča tudi brezkompresijske inverzije v Pilates vadbi. Joseph Pilates je razumel pomembnost inverzij, kar je razvidno iz njegovih metod. Sedaj lahko kot vadeči dosežete inverzijo ne glede na vaš vadbeni nivo in lahko ostanete obrnjeni dlje časa. 
S tem, ko pričnemo z AntiGravity® brezkompresijsko inverzijo, je hrbtenica poravnana, brez pritiska in pripravljena na nadaljnjo obremenitev. Telo je tako pripravljeno na uspeh! S tem lažje dosežete nevtralni položaj hrbtenice in medenice ter imate večjo gibljivost hrbtenice kot pri navadnem tečaju Pilatesa na blazini in to že takoj na začetku tečaja. Ta inverzija osveži tudi krvožilni sistem, ki je še en pomemben klasičen del Pilates kontrologije.
Harrisonova AntiGravity® vreča zahteva minimalno reguliranje za varno oporo telesa pri mnogih gibih. Tako lahko izvajate vaje, ki se navadno izvajajo na Pilates napravah v večjih skupinah in brez strahu pred nepravilno sprožitvijo vzmeti. S tem, ko je upor vzmeti odstranjen, ponovno pride v ospredje jedro telesa. Z vajo na vreči se lahko bolj zavedate, da je telesni center (Powerhouse) kraj, kjer se začne in nadzoruje vsak gib.

Harrisonova AntiGravity® vreča nudi oporo tudi za vaje, ki sicer potekajo na blazini, in so tako lažje obvladljive za vadeče različnih stopenj.
AntiGravity® Pilates je nov razvoj edinstvene Pilates metode. Namen te tehnike je bil vseskozi ohraniti načela in cilje Pilates metode. Ekipa AntiGravity® ni na novo izumljala odličnega sistema, temveč je le rahlo razširila vaje, da ustrezajo novi napravi. Vaje iz ostalih AntiGravity® Fitness programov so bile skrbno izbrane in vključene tako, da dopolnjujejo ciljno mišično utrjevanje, ki se izvaja v Harrisonovi AntiGravity® vreči.

To je pravi Pilates v Harrisonovi AntiGravity® vreči. Vaje so bile skrbno izbrane in zaporedja sestavljena na tak način, da je to nedvomno ostal Pilates. Navdušeni smo nad tem programom in se veselimo razvoja in razširitve te in ostalih AntiGravity® Fitness tehnik!